15 april, 2010

Milla og midnattsmysteriet

BOK: Milla og midnattsmysteriet

FORFATTER: Berit Bertling

ÅR: 2009 SERIE: Milla

PASSER FOR: 9-14 år

HANDLING: Milla, Freddy og Oda er tre venninner med én ting felles: interessen for hest. Ellers er de ganske ulike og de småkrangler hele tiden. På en ridetur i skogen finner jentene en død hund. Hestene blir skremt og på den ville ferden oppdager de en avsidesliggende gård med vanskjøttede hester. Jentene bestemmer seg for å snakke med de som bor på gården, men den sinte mannen der lar seg ikke snakke med. Da en av hestene på den gården forsvinner beskylder eieren jentene for å ha stjålet den.
På skolen der jentene går har det begynt en ny jente, Eline. Hun går i gamle, slitte klær og holder seg for det meste for seg selv. Milla, Freddy og Oda tar Eline i forsvar da noen av de andre jentene plager henne. Etterhvert oppdager de at Eline er en helt annen jente enn de først trodde.

ANBEFALING: En kjempespennende bok som du ikke klarer å legge fra deg før den er ferdig. Og da vil du bare ha tak i bok nummer to. Anbefales sterkt til alle som vil ha spenning og selvfølgelig også til de som gjerne vil lese hestebøker. Bøkene bør leses i rekkefølge