16 februar, 2010

Det gyldne tårnet

FORFATTER: Klaus Hagerup

TITTEL: Det gyldne tårnet

ÅR: 2009

PASSER FOR: Fra 12 år

HANDLING: Marianne bor sammen med far, mor og storebror Henrik. Familien har i alle år drevet med samlerhobby, og de har en liten butikk hvor de prøver å selge alt de har samlet på i årenes løp. Men butikken går ikke så veldig bra.
Marianne og Henrik har et nært og godt søskenforhold. Men så skjer en ulykke under en aketur, og etter den slutter Henrik å snakke. Han har rett og slett mistet stemmen sin. Dette preger hele familien. Marianne savner veldig stemmen til Henrik, og har problemer etterhvert med å huske den. Derfor begynner hun å samle på stemmer. Stemmesamlingen når uante høyder da hun blir kjent med Vemund, barnebarnet til butikkens mest trofaste kunde. Vemund er kjekk, og Marianne liker ham veldig godt. Kanskje er hun litt forelsket? Vemund hjelper dem med å blåse nytt liv i butikken, og Marianne får håp om at Henrik en dag kanskje vil begynne å snakke igjen.
Men hvem er egentlig Vemund og bestefaren hans?
Sammen legger alle ut på en reise til Københavns Tivoli med Det Gylne Tårnet og Pantomimeteateret, og Marianne begynner å forstå at livet har uante muligheter.
Får Henrik tilbake stemmen sin? Og Vemund, er han kanskje også litt forelsket i Marianne?

ANBEFALING: Morsom bok som passer for dem som liker å lese om originale mennesker og livets mange spennende sider.