16 november, 2009

Statsministeren

BOK: Statsministeren

FORFATTER: Tore Tungodden

ÅR: 2005

PASSER FOR: Fra 9 år og oppover

HANDLING: Hannah er en ganske vanlig jente på 10 år, med en helt vanlig familie. Hun går på skolen hver dag og lever et ganske vanlig liv. Helt til den dagen pappa kommer hjem fra reklamejobben sin med et ganske uvanlig oppdrag. Han har lansert henne som frontfigur i et nystiftet politisk parti, "Folkets Røst", og vil at hun skal stille opp i en TV-debatt for partiet. Og før hun vet ordet av det er Hannah statsminister-kandidat - uten en gang å kunne gangetabellen. Og ikke nok med det -hun vinner valget, og plutselig er det Hannah og skolekameratene hennes som styrer Norge. Det er ikke enkelt, men i motsetning til de fleste voksne politikere, innrømmer Hannah at hun ikke vet alt og trenger hjelp.
Men hvordan takler en 10 år gammel jente å være statsminister? Og hvem er egentlig den mystiske mannen som står bak Folkets Røst? Spenningen varer til siste slutt...

ANBEFALING: En tankevekkende bok om barn og politikk. Kan et barn virkelig være statsminister i Norge hvis flertallet ønsker det? Boka tar opp et alvorlig tema, men er også morsom og spennende.
Dette er forfatterens debut-roman, og han vant Aschehougs debutant-konkurranse for barn og unge med boka